Sigrid Kõiv: raha vedeleb rannaliival

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv
Sigrid Kõiv Foto: Mihkel Maripuu


Võiks arvata, et Tallinna linnavalitsus on mihkel makse koguma. Kohalike omavalitsuste valimiste eel peeti isegi terake debatti, kas ka kodu all olev maa ikka peaks olema maksustatud või ei, kuid see ei jõudnud kuhugi. See maa on maksustatud siiani ning varsti tulevad ka paadi- ja müügimaks.


Kuid miks pole siiani kehtestatud rannamaksu? Juba paari esimese suvise päevaga peesitab randades tähelepanuväärne hulk inimesi. Miks saavad inimesed avalikul liival ikka veel tasuta lesida? Ja põhjendada oleks rannamaksu ju oluliselt lihtsam kui maa-, müügi- või paadimaksu – koristada on vaja ja vetelpäästja tahab töötasu ja … kindlasti leiaks midagi veel.

Kas maksukogumise aluseks võetakse peade hulk või mingit sorti kehakaalu koefitsient, jäägu linnavalitsuse maksuspetsialistide otsustada. Aga olukord, kus rannas vedeleb raha sõna otseses mõttes maas, on lubamatu, sest see sunnib Tallinna linna haldussuutlikkust vaid näiliseks pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles