Forrest Gumpi jooks

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Pikhof
Jaan Pikhof Foto: Erakogu

Algklassiõpetajaid ja ajateenijatega tegelevaid sõjaväelasi ühendab vähemalt üks asi. Mitte keegi teine ei näe sellist läbilõiget ühiskonnast koos kohustusega õpetada nii tulevastele professoritele kui ka abitöölistele selgeks teatud alustõed ning tagada, et ükski hoolealune end kogemata kapuutsiga üles poo ega rivis liikudes ära kao.

Väidetavalt tüüpilisest ajateenijast räägib anekdoot, kuidas noorsõdur pannakse kahe purunematust terasest munaga 24 tunniks kinnisesse ruumi. Kui uks avatakse, on üks muna katki ja teine kadunud ning luku taga olnu väidab, et katkine muna oli juba enne selline ja teise laenas välja, aga ei mäleta kellele.

Mõni sööb rännakul tundmatut taime, teine postitab Youtube’i video peasoleva kiivri tellisega testimisest. On suur õnn, et kadunud ja leitud reamehe Jaan Pikhofi (23) loo saab kokku võtta lausega «Jookse, Forrest, jookse!».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles