Eesti asi Londonis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval müüdi Londonis eestlastele Eesti olümpiasangari Erika Salumäe olümpiamedaleid ja sportlaskarjääriga seotud esemeid. Siinsetest huvilistest lendas ainsana Inglismaale Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli, kes sai juba järgmisel päeval avalikkusele näidata «päästetud» Souli olümpiakulda.

Kuigi Seli tunnistas, et oksjonile oleks võinud sõita temast kogenum mees, kulges kokkuvõttes kõik ju hästi – Salumäe teenis oodatust rohkem raha (mõlema kuldmedali eest maksti «juhuslikult» täpselt 25 000 Inglise naela) ja müüki pandud esemed leidsid tagasitee Eestisse.

Barcelona olümpiakulla täpne saatus on veel teadmata, kuid võib eeldada, et peagi näidatakse sedagi avalikkusele ja lõpuks leiab medal tee spordimuuseumisse. Muidu poleks ju olümpiakomitee president oksjoni järel niivõrd heas tujus olnud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles