Informeeritud peaminister

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansipi hinnangul on probleeme autode maksustamisega mitmeid.
Peaminister Andrus Ansipi hinnangul on probleeme autode maksustamisega mitmeid. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsusjuht Andrus Ansip heitis sel nädalal kriitikanoole IRLi suunas, kelle kaks ministrit on Ansipi hinnangul politiseerinud Arctic Sea kaaperdamise kriminaaluurimise ja andnud riikliku kaitse kaitseministri poliitilisele nõunikule Eerik-Niiles Krossile.

Krossi tagaotsimine Interpoli kaudu poleks kindlasti täitnud meediakanaleid sedavõrd massiivselt, kui see poleks teatavaks saanud vahetult enne valimispäeva. Võimalik, et ka siseminister Vaher ja kaitseminister Reinsalu suhtunuks teistsuguses olukorras sellesse rahulikumalt.

Kaaperdamine, mille asjus Venemaa tahab Krossi üle kuulata, on sedavõrd läbivalgustamata juhtum, et tahame kõik asjast rohkem teada. Ansipil on peaministrina eelis. Kuid torge IRLi aadressil polnud tingitud üksnes paremast informeeritusest, vaid ka kohalike valimiste tulemuste tõttu võimuliidus tekkinud pingetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles