Hullu sõja vahemees

Tiit Tuumalu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Ulfsak
Lembit Ulfsak Foto: Allfilm.ee

Grusiinid tegid meile jälle kummarduse. Thbilisis esilinastunud mängufilmis «Mandariinid», mille tegevus leiab aset 1992. aastal Gruusia ja Abhaasia vahel puhkenud sõjas, võtab Abhaasia eestlane Ivo oma katuse alla ja tohterdab terveks kummagi poole esindaja. Võtab vaatamata sellele, et sõda on halastamatu nii tema koduküla kui ka poja vastu – viimane hukkub grusiinide vastu võideldes.

Ivot mängib Lembit Ulfsak. See oli stsenaristi ja režissööri Zaza Urušadze soov. Piisas pilgust Ulfsaki fotole rohkem kui 30 aastat pärast «Thijl Ulenspiegelit», filmi, mis talle lapsena eredalt mällu sööbis, ja roll oli Ulfsaki oma. «Täpselt nagu Ivo,» meenutab Urušadze äratundmise hetke.

See on väga ilus roll. Ivost kiirgab elutarkust ja mõistmist. Jõudu olla üle isegi sõjast. Ulfsak mängib meid nii suureks, et suisa hirm hakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles