Marti Aavik: kümme aastat kapis

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marti Aavik
Marti Aavik Foto: Peeter Langovits

Kas taksos ei tohigi enam suitsu teha? Mida ma seal siis üldse teha tohin? Praegu tundub ainuvõimalik, et takso on suitsuprii. Kümmekond aastat tagasi see nii loomulik polnud.


70ndate teleseriaalis «Kolm rubiini» panid miilitsapolkovnikud Kostenko (Rein Aren) ja Sadtšikov (Einari Koppel) ikka suitsud ette, kui nad aspirant Kešelava ja juveelivabriku direktori Pimenovi vigurites selgusele püüdsid jõuda. Nad suitsetasid kabinetis, loomulikult ja liigse häbenemiseta.



Praegused Eesti politseinikud tööruumis suitsu teha ei tohi, nagu ka kõik ülejäänud kontoriametnikud. Kui suitsetamine söögikohtades ja baarides ära keelati, siis hirmutati, et paljud ärid jäävad just selle keelu pärast külastajateta. Päris nii läinud pole. Ei Eestis ega ka kusagil mujal.



Oleme üle elanud (!) suitsetajate kappi surumise kümnendi. Ajad on muutunud, aga kas meie oleme muutunud koos nendega? Mõned ettevõtjad Tartus ja Tallinnas on näinud suitsetajate kapist välja lubamises äriideed, nagu saate teada tänase Postimehe ­uudisloost.



Kas seaduse mantlihõlmas on koniauk või mitte? «Asja iva peitub selles, et kui te väljas sööte, siis ei tohi suitsu teha, aga kui te väljas suitsetate, ei keela keegi teil söömist,» räägib klubiomanik. Kes saab aru kuumast jäätisest, sellel on imelihtne ka Tartu ärimehe mõttekäiku jälgida. Ootame huviga, kuidas see tuleproovile vastu peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles