Urmas Tooming: põletagem mõistlikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Jälle on kätte jõudnud aeg, kui Eestit katavad kulupõlengute suitsupilved. Aga mitte ainult kulu ei põle.

Nõmmekad ja ka Pirita elanikud püüavad kuidagi lahti saada lume alt välja sulanud lehtedest ja okastest ning lumeuputuse all murdunud okstest. Mida nendega ette võtta? Üks võimalus on lihtsalt aeda lõke teha ning mittevajalikule kraamile tuli otsa panna.

Päästeamet hoiatab, et lehti ja oksi võib aias põletada vaid siis, kui on täidetud kõik heakorraeeskirja tingimused. Igal juhul tuleb olla ettevaatlik. Ja isegi siis, kui kõik tingimused on tõesti täidetud, tuleks mõelda sellele, et ka naabrid on inimesed ning tahavad puhast õhku hingata, mitte tossu käes vaevelda.

Nõmme linnaosa valitsus pakub majaomanikele võimalust pakkida puulehed ja okkad tasuta jagatavatesse kilekottidesse ning lasta need minema vedada. Ka oksarisu on võimalik Männiku ladestusplatsile tasuta vedada. Suuremad oksad kõlbavad aga kindlasti hästi küttematerjaliks.

Olgem siis keskkonnasõbralikud ning säästkem nii ennast kui naabreid liigsest lõkketossust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles