Vihatud teerajaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Asmer
Marko Asmer Foto: Margus Ansu

Marko Asmer on 2007. aasta Briti vormel-3 sarja võitja, BMW Sauberi vormel-1 meeskonna endine testisõitja. Esimene eestlane, kes autospordi kuninglikku sarja testisõitjaks pääsenud.


Ometi on Asmer kogu karjääri vältel internetikommentaatorite silmis olnud üks vihatumaid Eesti sportlasi. Kui ta võidutses Briti vormel-3 sarjas, pidasid paljud «fännid» seda lihtsalt heaks õnneks.



Kui ta sõlmis lepingu BMWga, avaldasid kiibitsejad, et Asmer pidi ilmselt kõvasti raha välja käima. Kui ta teatas, et karjäär on lõppenud, küsisid needsamad «poolehoidjad»: milline karjäär?



Kuigi Asmeril jäi eluunistuse saavutamisest sammuke puudu, näitas ta siiski, et väikesest Eestist on võimalik autospordi kuninglikku sarja jõuda. Loodetavasti oli Asmer vaid teerajaja ja mõni eestlane jõuab tulevikus ka põhisõitjaks. Unistada ju võib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles