Vitsut: väited halduskogude eeliste kohta on sisutühjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut.
Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut. Foto: Mihkel Maripuu

Andres Anvelti väited halduskogude eelistest linna keskvõimu ees on samavõrd irratsionaalsed kui sisutühjad, leiab Toomas Vitsut (KE) tänase online-väitluse lõppsõnas.

Mõttevahetus libises lõpuks ratsionaalselt pinnalt luule valda. Andres Anvelti väljendid, nagu «Tallinna laienemine tema sisulistesse piiridesse», «politiseerituse maalähedus», «vastutus näost näkku» ja «linnaosas toimuv volikogu valimine», jäävad mulle samavõrd irratsionaalseks kuivõrd sisutühjaks.

Andres Anvelti ettepanekud linna juhtimise parandamiseks takerduvad paraku seaduste ja nende mittetundmise taha.

Siiski tahan teda kui riigikogulast tunnustada tahtmatult puudutamast teemat, mis juba 1994. aastast ootab lahendust. See on pealinna seadus, mis tuleks riigikogus vastu võtta ning arvestaks Tallinna linna kui suurima omavalitsuse eripära. Plaanitav haldusreform ilma Tallinna tähtsust arvestamata jätaks lahendamata suure osa Eesti Vabariigi probleemidest.

Andres Anvelt märgib õigesti: «Ükski seadus ei piira linna tahet inimesi kuulda võtta.» Tõepoolest ei piira – linnal on see tahe olemas praegu ja loodetavasti tulevikuski.

Sellega on tänane online-väitlus lõppenud, jääb oodata veel vaid kohtuniku seisukohta.

Debatt valmis koostöös Eesti Väitlusseltsiga ja on esimene omavalitsuste valimiste eel Postimehe korraldatavas online-väitluste sarjas, mille eesmärk on tutvustada erakondade seisukohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles