Evelyn Kaldoja: või asemel kahurid?

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Kaldoja
Evelyn Kaldoja Foto: Liis Treimann

Live Aid poleks BBC kahtluste tõeks osutudes esimene juhtum, kus heade inimeste annetused nälgivatele lastele aitavad tegelikult luua töökohti mässulisus- ja terrorismisektoris.


Võiraha eest kahurite ostmine on kahtlemata eriti markantne. Palju tavalisem on, et suure tüki annetustest kulutab abiorganisatsioon oma bürokraatiale, töötajate palkadele, majutamisele, toidule ja julgeolekule.



Nagu ka see, et hulk abist haihtub enne tegelikke hädalisi eri tasemete kohalikele ametnikele.



See on elu. Ebatäiuslikus maailmas tuleb arvestada, et ohtlikus ja korrumpeerunud paigas rahva päästmise käigus võtavad ohud ja korruptsioon kõvasti matti. Live Aid ja teised samasugused ettevõtmised on kõigele vaatamata päästnud miljoneid elusid.



Siiski soovitan annetajatel kaks korda mõelda, enne kui nad poetavad raha täiesti tundmatu organisatsiooni karpi. See võib olla tõesti fassaad terroristide relvaostufondile.



Pigem annetada tuntud tegijatele, kõrvale läheb vähem ja ka aitajate oskused keerulistes oludes abi võimalikult väheste lisakuludega vajajateni viia on paremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles