Urmas Tooming: tarvilik algatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Võib ju tekkida küsimus, et milleks töötutele oma klubid, mida nad seal tegema hakkavad. Aga miks mitte? Proovige ise olla töötu, päevade viisi kodus istuda ja pidevalt pealetungivaid depressiivseid mõtteid eemale tõrjuda. See ei ole meelakkumine.


Klubi on koht, kus ühesuguse saatusega inimesed aeg-ajalt kokku saavad, suhtlevad, üksteisele teavet jagavad ja peale kõige muu ka koolitajate käest vajalikke oskusi omandavad.



Tallinna linnavolikogu kolme kõrgharidusega liige Sergei Nikonov, kes ka ise on töötu, peab niisuguseid klubisid kohaks, kus inimesed saavad pingeid maandada. Kõige hullem on ju oma murega üksi jääda.



Tal on õigus.



Kui Tallinna keskerakondlik linnavalitsus midagi ette võtab, siis on selge, et kohe järgneb sellele nii ühelt kui teiselt poolt kriitika. Nii on siiani olnud ning jätkub ilmselt ka edaspidi.



Kuid töötute klubide avamine on igal juhul ettevõtmine, mida lihtsalt ei saa hukka mõista, sest masu julmade hammasrataste vahele jäänud inimesed vajavad niisuguseid klubisid. Kui keegi seda algatust hukka mõistma hakkab, siis on ta paadunud küünik ja halb inimene. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles