Merike Tamm: rongid vannuvad alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Tamm
Merike Tamm Foto: Peeter Langovits

Tänavu olen sageli kuulnud soovitusi tuisu korral autosõidust loobuda ja sõita linnast linna hoopis rongiga, sest see on ohutum. Viimane talv on aga näidanud, et ka võimsad rongid on pidanud lumele alla vanduma.


Kui autod saavad kehvalt puhastatud sõiduteedel veel kuidagigi liikuda – aeglasemalt ja ebakindlamalt, kuid ikkagi edasi –, siis rongid ei saa enne liikuma, kui sõidurada puhas.

Raudteemehed kindlasti rassivad, higimull otsa ees, aga reisijatel on sellest vähe kasu. Nemad seda tööd ei näe, vaid lõdisevad külmal perroonil, saamata mingitki infot, kui kaua rong hilineb.

Pühapäeval jäi Ülemistel lumme kinni varahommikune Tallinna–Valga rong, mida raudteemehed neli tundi lumest välja kaevasid. Sellest tingitult seisis kogu sealne rongiliiklus.

Ei saa kohe kuidagi normaalseks pidada, et Eesti Raudtee ei julge prognoose anda. Nüüd on ikkagi juba mitu kuud jutti sadanud ja külmetanud ning kui on näha, et olud on kehvad, tuleks julgelt otsustada, et mõni rong jääb lihtsalt vahele. Ei ole mõtet lasta reisijatel lumesaju tõttu perroonil lõputult oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles