Võit vastase relvaga

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovõtš kutsus elanikke üles rahu säilitama, kuid ei avaldanud, kas ta Venemaa peaministri Vladimir Putini gaasifirmade ühendamise plaani toetab või mitte.
Ukraina president Viktor Janukovõtš kutsus elanikke üles rahu säilitama, kuid ei avaldanud, kas ta Venemaa peaministri Vladimir Putini gaasifirmade ühendamise plaani toetab või mitte. Foto: AP /Scanpix

Lääne meedia armastab Viktor Janukovitši eluloost välja tuua peaasjalikult kaht fakti – tema kunagist vangistust ja mehaanikukutset.

Ilmselt soovimatusest äratada kaastunnet 2004. aastal väidetavalt demokraatiat pilastada püüdnud mehe vastu ei räägita palju sellest, kuidas see valgevenelasest vedurijuhi ja ukrainlannast medõe poeg kaotas kaheaastaselt ema ja teismeeaks ka isa.



Samuti mitte tõigast, et Donetski orvu kasvatas üles vanaema, ning nüüd oligarhide toel võimule tulnule pole tema enda sõnutsi võõrad nälg ega paljasjalgsus. Ka ei mainita eriti, et juba keskealise mehena õppis Janukovitš selgeks ukraina keele ja tudeerivat nüüd inglise keele algtõdesid.



Võib-olla peitub Janukovitši edu võti just minevikus, mis karastas võitlejavaimu. Igatahes õnnestus tal nüüd tõusta riigipeaks, mängides kunagiste vastaste reeglite järgi, ehk ausatel valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles