Avalda arvamust: miks pooldad aktiivset eutanaasiat?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Postimees.ee eilne päevagallup andis üllatava tulemuse - tervelt 83 protsenti vastanutest teatas, et pooldab aktiivse eutanaasia legaliseerimist Eestis.


Kutsume oma lugejaid üles selle loo kommentaariumis selgitama, mis põhjustel nad aktiivset eutanaasiat pooldavad ja samuti seda, millise piirini oleksite valmis eutanaasiat Eestis seadustama. Kas seaksite eutanaasiale eilses väitluses väljapakutust rangemad või leebemad piirid?

Postimees.ee online-väitluses ütlesid Eesti Väitlusseltsi esindajad, et seadustaksid ainult sellise aktiivse eutanaasia, kus lastakse surra sellisel patsiendil, kes surra soovib ning kelle elu ei anna enam mitte kuidagi päästa ja kannatusi leevendada.

Samuti tagaks eutanaasia ekspertnõukogu kaasamine selle, et sügava kriisi tõttu ebaratsionaalsed või lähedaste mõjutatud inimesed ei saaks halastussurma luba.

Passiivne eutanaasia on lihtsalt öeldes patsiendi surralaskmine, aktiivne aga haige tahtlik ja aktiivne valutu surmamine. Taustainfot eutanaasia eri vormide kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles