Oliver Lomp: kassiahastus

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Lomp
Oliver Lomp Foto: Toomas Huik

Eesti maletajatel on suur probleem. Kohalik alaliit pole FIDE-le, rahvusvahelisele maleliidule, tasunud kohustuslikku maksu ja nii ei leia maailma edetabelist praegu ühtegi Eesti maletajat.

Liidu juhatuse esimees Hendrik Olde tunnistas viga ja möönis, et alaliidul on näpud põhjas ja isegi väidetavalt tühist raha ei suudeta leida.



Põhjendus oleks justkui arusaadav, kui vaataks mööda eestlaste ambitsioonidest, kuid nõnda teha ei saa. Nimelt peab alaliit selle kuu jooksul FIDE-le teatama, kas saab hakkama 2011. aasta Maailma karika korraldamisega, mille võõrustamine neelab umbes kaks miljonit eurot.



Kui ürituse korraldamine aga käest lastakse, nurjub plaan organiseerida 2016. aastal Kerese 100. sünniaastapäevaks maleolümpia. Kuid kust leida kaks miljonit eurot, kui isegi tuhandet peab tikutulega taga otsima?



Seega tuleb liidu presidendil Carmen Kassil ja teistel asjapulkadel kiiremas korras midagi ette võtta või vastasel juhul hääbub väärikas ala Maarjamaal sootuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles