Aasta inimene Sofi

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen Foto: Peeter Langovits

Postimees valis Sofi Oksaneni tema panuse eest Eesti ja eestluse selgitamisel maailmas tänavuseks aasta inimeseks ning tundub, et kõik on valikuga rahul: lugejad, ajakirjanikud ja diplomaadid.

Isegi internetikommentaatorid kirjutavad, et auhinna sai õige inimene. Oksanen ise on üllatunud ja ütleb, et tema jaoks on suur asi, kui eestlased tema tööd ja raamatuid hindavad.



Kirjaniku viimane raamat, eestlaste traagilist lähiajalugu käsitlev «Puhastus» on olnud nii kriitikute kui ka lugejate lemmik, korjanud Soomes enamiku tähtsamaid kirjandusauhindu ja olnud ka tänavune müügihitt number kaks. Eestis on «Puhastus» tänavu enimmüüdud tõlketeos.



Praeguseks on «Puhastuse» tõlkeõigused müüdud 26 riiki ning huvitav on jälgida, millist edu või vastukaja see neis riikides saama hakkab. Võib-olla tuleb Oksanen järgmisel aastal jälle aasta inimeseks valida. Reegleid muuta ja jälle valida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles