Kinnipigistatud silm

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP /Scanpix

Ametlikult sai Permi ööklubi Lonkav Hobune ohvriterohke põleng alguse välistingimustes kasutamiseks mõeldud pürotehnikast, mida meelelahutuskoha sünnipäeval kasutati majas sees.


Vene meediast selgub, et mitmete ametkondade töötajad on aastaid silma kinni pigistanud seal, kus seda poleks tohtinud. Nüüd süüdistatakse neid lohakuses ja hoolimatuses.



Kaheksa aastat tagasi kooskõlastatud rekonstrueerimisprojekti järgi pidi endisest kauplusest saama 50-kohaline kohvik, mille suured fassaadiaknad oleksid eriolukorras evakuatsiooniteeks. Selle asemel kerkis mitmesajale inimesele mõeldud restoran-ööklubi, millel polnud mingeid varuväljapääse.



Projekti ja tegelikkuse mittevastavust «ei märganud» ükski ametnik. Kasumlikku äritegevust ajanud kahest omanikust ähvardab süüdistus ainult ühte. Sest teine juba maksis. Oma eluga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles