Juhtkiri: Abhaasia bumerang

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuse tagajärjel purunenud aknad Abhaasia pealinnas.
Plahvatuse tagajärjel purunenud aknad Abhaasia pealinnas. Foto: ITAR-TASS/ Scanpix.
Juulikuu on Musta mere rannikul traditsiooniliselt kuum. Sedapuhku lisandusid tavapärastele tulevahetustele plahvatused Abhaasia kuurortlinnades ning sealsete separatistide avaldused Gruusia väidetava vallutusplaani kohta.

Kui talvisel ajal kaasnenuks sellega teatud poliitiline efekt, siis turismihooaja keskel saab separatistlik režiim tunda rahalist kahju. Tõenäoliselt pole infosõja-hoogu sattunud separatistid lihtsalt õigel ajal taibanud, et olukorra pingestamine võib bumerangina tagasi tulla.

Osa vene turiste on juba teinud otsuse rahulikumate ja stabiilsemate suvituskohtade kasuks. Suuresti turismile orienteerunud nõukogudeaegse pärli majanduse jaoks jätab see tõenäoliselt korraliku jälje. Sõjakas retoorika toidab küll separatistlikku režiimi, kuid mitte rahvast. Gruusia võimud saavad sellest ilmselt aru ja seetõttu rõhutavad oma rahumeelseid kavatsusi.

Nii võibki juhtuda, et mässumeelse piirkonna tagasivõitmiseks ei pea Gruusia kahuritega paugutama, seda teevad tema eest teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles