Urmi valearvestus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ETV juht kahjustas tugevalt Eesti mainet

Alles see oli, kui siinmail rõõmustati südamest duo Padar-Benton võidu üle Eurovisiooni lauluvõistlusel. Ja ehkki maailmas jätkus ka kiibitsejaid - mis Eesti laul, vabandage väga, aga mina olen refrääni juba unustanud -, olid nad ilmses vähemuses. Lõpuks ometi tuli meile täistabamus!

Täna peame hakkama maailmale tõestama, et Eesti ei ole luusermaa. Kahjuks on just sellise pildi Eesti riigist laiale ilmale jätnud ETV juhatuse esimees Aare Urm. Urmi kriitika Eesti valitsuse aadressil on pälvinud uudisteagentuuride Reuters, dpa, BBC ning Interfax tähelepanu, tema sõnu Eurovisiooni lauluvõistluse ärajäämise kohta on tsiteerinud ja refereerinud tuntud Briti ajaleht Daily Telegraph ning eile ka mõjukas Saksa väljaanne Frankfurter Allgemeine Zeitung. Urm süüdistab otseselt Eesti valitsust avalik-õigusliku ringhäälingu vastases poliitikas.

Urmi lootused mängida välja suur slämm - pressida valitsuselt võidueufooria lainel välja garantii 77-miljonilisele laenule ning võtta ka lauluvõistluse korraldamise au - varisesid kokku kui kaardimajake. Ja pididki varisema, sest ainult pime võis näha mingit seost avalik-õiguslikule televisioonile antava laenu ja lauluvõistluse korraldamise vahel. Tõenäoliselt olid Aare Urmi kõrvad kurdid nii peaminister Mart Laari kui ka rahandusminister Siim Kallase kinnitustele, et Eesti valitsus toetab Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamist, eraldades selleks vajaliku raha järgmise aasta eelarvest.

Teisiti see olla ei saagi - tegemist on üldrahvaliku üritusega, kus võimalused Eestit maailmale tutvustada on mõõtmatult suuremad kui näiteks viimasel Hannoveris korraldatud EXPO maailmanäitusel. 120 miljoni vaataja pärast tasub pingutada. Ei tea, millised on seosed õlle hinna tõusu ja valitsuse püsimise vahel Eestis, kuid üks reegel kehtib meil küll: lauluvõistluse ärajätmine oleks valitsuse harakiri.

Aare Urm tegi suure vea, sest ta viis tüli majast välja. Ja teenis sellega avaliku hukkamõistu - eestlased ei kannata silmaotsaski, kui enda omade peale laia maailma kaebama minnakse.

Selline teguviis on alati taunimist väärt, hoopis häbiväärne on, kui niimoodi käitub avalik-õigusliku televisiooni juht, kes peaks igal ajahetkel hea seisma Eesti riigi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles