Ühe laulukoori muremõte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päeva kiri

Alljärgnev sai innustust 9.02. Sirbis ilmunud Toivo Nahkuri artiklist «Kas reekviem Õpetajate Majale?». Lugesime seda lausa kollektiivselt kooriharjutusel.

Oleme Alfred Karindi nimeline koor, endise nimega Tallinna Kõrgemate Koolide Lõpetanute Segakoor. Tähistasime veebruaris oma 44. tegevusaastat. Üle 40 aasta laulame Tallinna Õpetajate Majas. Enamik meist mõõdab oma lauljateed kümnete aastatega - ikka samas kooris, ikka samas armsaks saanud majas.

Artikli pealkirja ja sisu kurjaennustavale sõnumile ütleme oma kindla ei. Nimetagem seda ajahetke muusikalist väljendit kasutades pigem ebaõnnestunud vahemänguks.

Nii pika ajalooga majal on olnud erinevaid aegu, erinevaid ajastuid. Ei usu, et senisel lugupeetud direktoril Märt Hundil oleks mingisuguseid süükoormaid, mis oleksid andnud põhjust, et tema töölaud tühjana seisab.

Töö on see, mis kiidab tegijat, ja rahvas on hindajaks juhile, kes pikkade aastate tööga on vaieldamatult välja teeninud kogu majarahva siira lugupidamise.

Meie maja ei ole kunagi olnud nii kaunis kui praegu, nii tööhoos kui praegu. Teaduslikul tasemel tehtavad ajalooliste saalide restaureerimistööd näitavad maja juhtkonna lugupidamist linna kultuuripärandi vastu. Tänane Raekoja plats 14 on kaunis välimuselt ja sõbralik sisemuselt. Töö käib ja elu edeneb. Laskem sel nii jätkuda. Poliitikud tulevad ja lähevad. Kui palju on tehtud parandamatuid vigu igas eluvaldkonnas!

On kahju, et tänased maja saatuse üle otsustajad pole eales kuulunud nende sadade inimeste hulka, kel on olnud rõõm osaleda maja tegemistes ja üritustes. Meie maja ei ole lihtsalt mingi hoone, mida võib osta, müüa ja vahetada. See on elukeskkond, kus tegutsevad nimekad, teotahtelised kollektiivid, kus toimuvad kutsealased õppused, muusikakonkursid, kontserdid ja ballid. Tegevust jätkub igale soovijale - igale pedagoogile või muidu huvilisele.

Ja kui on vaja, siis läheme ühel nõul ja meelel, kas või lauluga, kaitsma oma maja ja selle juhti. Kui lauluga võideti vabadus Eestimaale ja kaitsti Toompead, miks ei peaks me suutma siis kaitsta oma Õpetajate Maja? Me oleme selleks valmis!

Pille Lövend,
Alfred Karindi nim segakoori laulja, juhatuse liige

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles