Repliik: surematu mähe

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: Peeter Langovits

Et üks ühekordne mähe võib siin ilmas vastu pidada mitu korda kauem kui seda kandnud laps, on huvitav tõdemus. Kui aga mõelda sellele, et väikses Eestis läheb prügimäele aastas kümneid tuhandeid mähkmeid, siis ilmub silme ette hirmutav pilt sadade aastate vältel kogunenud vanade mähkmete hunnikust.


Selles valguses pole ühekordsete mähkmete hinna tõus ja sotsiaalministeeriumi soovitus võtta taas kasutusele marlist mähkmed üldse paha. Samas on üsna kurb, et riik hõõrub rõõmust käsi kõige väiksemate pealt saadava summa pärast. Koguni 30 miljonit krooni aastas, vahva!

Ühe lapse vanemate taskust viib see kuus vaid 50 krooni või vähemgi ja on üsna tõenäoline, et selle summa pärast ei hakka emad-isad protesteerima ega lakka ka mähkmeid ostmast. Ebaõiglus neelatakse alla, hinnatõusuga lepitakse ja surematute mähkmete hunnikud prügimäel kasvavad edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles