Repliik: teenimatu kannataja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rajalo.
Priit Rajalo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ma ei oska kirjeldada seda, kui kahju mul oli ühest tuttavast noorest naisest, kelle eluskaaslane koos väikese lapsega maha jättis. Mõistan, et inimesed kasvavad lahku, lähevad oma teed, kuid ärajalutamine on kerge vaid vähe aega koosolnutel vabadel, vallatutel ja varatutel. Kurb oli mul seepärast, et lapse isa ei soovinud ema juurde jäänud poisipõnni kasvatamises rahaliselt kaasa lüüa. Kuid just selles vajas üksikema kõige rohkem abi. Ei, lapse isa polnud töötu ega kehvik. Teda lihtsalt ei huvitanud. Hakkamasaamine pidi olema ema asi.

Kuid nagu sellise puhul ikka, keeras asi vanematevaheliseks jagelemiseks. Ema ütles mulle veel eile, kui palusin läbielatut meenutada, et tegelikult on temasarnastel hädasolijatel ainus variant keelata lõpuks isale lapsega kokkusaamine. Riigist ja kohtutäituritest polevat abi. Tegelikult kumas seesama läbi ka Postimehe tänasest artiklist.

Ükskõik mis on vanemate erimeelsuste, lahkumineku põhjus, laps ei ole selles süüdi. Seepärast peaksid isa-ema leidma endas niipalju jõudu kokku leppimiseks, et nende järeltulija mittemillegi pärast kannatama ei peaks.

Raha väljavõitlemine lapse isalt on tõeline kadalipp

Isa, miks sa mind ei toeta?

Kohtutäitur: elatise mittemaksmist põhjendatakse uue perega

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles