Merejutt Toompeal

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Soomere
Tarmo Soomere Foto: Toomas Huik

Akadeemik Tarmo Soomere rääkis sel nädalal riigikogus Läänemere gaasijuhtmest. 2005. aastal jaanuaritormi ettekuulutajana Postimehe aasta inimeseks valitud mereteadlane oskab keerulisi asju lihtsalt seletada.


Oleme, jah, mereriik, aga rohkem sõnades kui tegudes. Tunneme merd halvasti. Võib vist öelda, et Läänemere erilisus sai kogu Eestile korraga klaarimaks.



Teema tõsidusest hoolimata ei puudunud jutus huumorisäde – näiteks viide sellele, et Nord Streami keskkonnauuring ignoreerib sajanditetaguseid matemaatika põhitõdesid.



Raivo Järvi ei kartnud koguni rikkuda kodukorda, väljendades küsimuse asemel vaimustust: «Vaadates oma kolleegide hoiakuid ja nägusid, julgen ma avaldada ka nende arvamust, et tänane ettekanne oli üks pädevamaid, selgemini vastavaid ja ka konstruktiivsemaid, mida mina siin saalis olen kuulnud. Oleksin väga tahtnud olla teie tudeng.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles