Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Repliik: Eurovisioon on majandusnähtus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tänavune Eurovisiooni lauluvõistlus toimub Moskvas.
Tänavune Eurovisiooni lauluvõistlus toimub Moskvas. Foto: Alexei Filippov (ITAR-TASS)

Rahvusringhääling kaalub 28 miljoni kroonise eelarvekärpe taustal Eurovisioonil osalemisest loobumist. Kas see tasub end ära?



Jätkem emotsioonid kõrvale ja mõelgem majanduslikult. ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles, et eelmine kord läks koos «Eesti laulu» võistluse ja Moskva-sõiduga maksma 3,5 miljonit. Tänavu saaks vast isegi odavamalt teha. Mullused stuudiodekoratsioonid võib tolmust puhtaks pühkida. Olgu, Norra on kallis maa, aga äkki ei pääse eelvoorust edasi ja siis saab hotellikulude pealt kah kokku hoida.



Samas vaatas Eurovisiooni tipphetkel üle 400 000 inimese. Ja kuidas vaatas? Kolmel õhtul istuti koos sõprade ja lähedastega rikkalikult kaetud laua taga. Enne otsustamist mõelgem riigimehelikult: mis on meile kasulikum, kas kulutada paar miljonit ERRi eelarvest või võita riigikassasse käibemaks ja alkoholiaktsiis, mis laekuvad pidulaudade katmisest.



On ju Eurovisioon eestlase neljas pidupüha jõulude, pingviinide paraadi ja jaanipäeva kõrval.

Märksõnad

Tagasi üles