Sigrid Kõiv: uued uisud

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv
Sigrid Kõiv Foto: Mihkel Maripuu

Eestlased end just uisurahvaks ei nimeta. Viimane särav tulemus raudadega jääd mööda sõitmises on meil ette näidata 1964. aastast, mil Ants Antson võitis Innsbruckis peetud taliolümpiamängudel 1500 meetri kiiruisutamises kuldmedali.

Pärast seda aga saime end lohutada alles 2007. aastal juunioride MMlt saadud jäätantsu hõbedaga. Üldiselt pole uisutamine ala, kus Eesti sportlased võimekate tulemuste poolest silma oleksid paistnud.

Kuid see võib nüüd muutuda. Äsja lõppenud olümpia kvalifikatsioonivõistluste järel lunastasid olümpiapääsme enesele lausa viis iluuisutajat. Eesti on nüüd esindatud naiste üksiksõidus, jäätantsus ja paarissõidus. Kui kedagi kaasvõistlejatest peaks ebaõnn tabama, saame iluuisujääle meeste üksiksõitja näol saata kuuendagi võistleja. Ja et meil on tõepoolest põhjust rõõmustamiseks, näitab, et riikide arvestuses jäime me kvalifikatsioonvõistlusel 49 hulgas viiendale kohale. Selline tulemus ei tule niisama.

Kui tavalisele spordisõbrale on iluuisutamine reeglina ala, mis rohkem esteetikat kui hasarti pakub, siis 2010. aasta olümpiamängudel on iluuisutamiseski põhjust pöidlad pihku suruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles