Abitu Rootsi pollar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kolmapäeval Postimehe anonüümseid netikommentaare lugedes võis jääda mulje, et lugejad olid Stockholmi suurejoonelisest raharöövist suisa vaimustuses.

 «Tase!» hüüdis üks. «Nüüd vähemalt tundub, et pätid viitsivad vaeva ka veits näha,» lisas teine. «Masterpiece! Tublid mehed....see on juba organiseerimine.....tõesti just nagu filmis, aga palju efektiivsem,» hõiskas kolmas.


Ka Rootsi võrguväljaanded kubisesid sarnastest kiituseavaldustest kurikaeladele.



Inimestele imponeeris röövlite organiseeritus ja sõjaväeline distsipliin, samas naeruvääristati abitut, kohmakat ja ebakompetentset Rootsi politseid. Uskumatuna tundub, et võimud teadsid juba varem plaanist rahahoidlat rünnata, kuid ei võtnud midagi ette selle valvamiseks.



Nagu märkis üks kolumnist, tõestas raharööv, et Rootsi politseid saab rivist välja lüüa lasteraamatu tasemel tempudega, nagu sildiga «pomm» varustatud koti asetamine helikopteri juurde. Häbipleki korrakaitsjate mainelt saab maha pesta vaid röövlite tabamine.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles