Ann Hiiemaa: rahvusspordiala sõudmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ann Hiiemaa.
Ann Hiiemaa. Foto: Toomas Huik.

Kui Eesti sõudeliidu peatreener Jaan Tults välisvõistlustel käib, siis peab ta ikka ja jälle vastama ühele ja samale küsimusele: miks on Eesti sõudjad nii edukad? Milles peitub nende saladus? On ju eestlased juba kuuel järjestikusel aastal vähemalt ühe tiitlivõistluste medali võitnud. Tults pole saladuse avaldamisel kade olnud. Õigemini, mingit saladust polegi. Ta vastab neile lihtsalt: eestlastel on niivõrd head treenerid, niivõrd head sportlased ja niivõrd pikaaegsed traditsioonid. Sõudmine kui selline lihtsalt sobib eestlastele.

Tultsi sõnul on tasa ja targu sammutud, panustatud on noortespordile ning nüüd maitstakse selle töö vilju. Eile Valgevenes Brestis lõppenud Euroopa meistrivõistlused näitasid, et neid vilju saab tõenäoliselt veel pikka aega noppida.

Kaspar Taimsoo ja Allar Raja võitsid kulla, valdavalt üliõpilastest koosnev kaheksapaat neljanda koha ning Sille Vaiksaar ja Kaisa Pajusalu kuuenda koha. Arvestades seda, et enamik neist harjutab ülikooliõpingute kõrvalt, pole see sugugi halb tulemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles