Vastukaja: kriisipaketti on vaja

Kadri Simson
, riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits

2. septembri Postimehes arvustas briti päritolu ajakirjanik Abdul Turay («Savisaar – Eesti seksikaim mees») minu seisukohta, et Eesti vajab majanduse elavdamiseks oma tugipaketti USA presidendi Barack Obama eeskujul.



Vaadates aga kriitika sisu, tekib küsimus, kas välisajakirjanik üldse kritiseeritava ettepaneku läbi luges. Ajakirjanik mõistab abipakettide all ennekõike raskustes pankade väljapäästmist USA ja Suurbritannia valitsuste rahaga ja osutab, kuidas selline ettepanek on Eestis asjakohatu, kuna siin oma pankasid pole.



Paraku võitleb Turay olematu vastasega, sest minu ettepanekud majanduse elavdamise paketi osas ei puuduta üldse pankasid. Obama paketi sisuks, mis väärib ka Eestis järgimist, on sisenõudluse kahanemise kompensatsioon riigi tellimuste abil, mis võimaldab säilitada töökohti.



Kriisipakette on vastu võtnud ka Saksamaa ja Prantsusmaa ning nagu nende taastuv majandus näitab, suhteliselt edukalt. Nii et kriisipakette rumaluseks nimetada on küll ekslik tee – mida tõestab ka Eesti käekäik, mis on senini korraliku kriisipaketita.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles