Repliik: Baruto õppetund

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inimene harjub imekiiresti kõigega. Kui Kaido Höövelson kaks aastat tagasi Jaapanisse läks ja seal hämmastava kindlusega sumomaailma vallutama asus, lõid paljud kaasmaalased käsi kokku.

Kuidas on see võimalik, pärisid nad. Sulanduda valutult suletud sumoühiskonda, kus algajatele kehtivad kohustuslikud alandused ja karm kepidistsipliin. Tõusta iidsel Jaapani kultusalal imelühikese ajaga tegijaks.

Ent aeg läks ja rekordtempos kõrgeimasse divisjoni tõusnud Baruto võidud muutusid fännidele peaaegu tavapärasteks. Kuidas on see võimalik, et Höövelson Aki-basho suurturniiril Tokyos kogus nelja võidu kõrvale kuus kaotust, küsivad pöidlahoidjad nüüd. Vigastas ringist välja lennates põlve ja pidi jõuproovi enneaegselt lõpetama.

Õnneks võtab Baruto ise altminekuid filosoofilise rahuga. «Olen alles 21-aastane, terve karjäär seisab ees,» kinnitab vägilane. «Minu siht on saada kõige tugevamaks.»

Baruto teab, et kaotusekibedust tundmata suureks ei saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles