Nugise kõvad sõnad

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Nugis
Ülo Nugis Foto: Mihkel Maripuu

Kõnelemine 20. augusti klubis on Eestis üpris väärikas tribüün, millel öeldu võib leida ka laiemat vastukaja. Kunagine ülemnõukogu juhataja ja riigikogu spiiker Ülo Nugis leidis neljapäeval sellelt kohalt Eesti iseseisvuse taastamist meenutades, et need inimesed, kes ei ole Eestile lojaalsed, võiksid siit lahkuda.


Võib uskuda, et endise tipp-poliitiku sõnad olid öeldud südamevaluga Eesti tuleviku pärast, kuid loodetavasti ei võta keegi seda Eesti Vabariigi ametliku seisukohana, et Eesti kodanikke tuleb jagada kaheks osaks ning et üks osa neist ei ole riigile vajalik ja peaks kuhugi mujale kolima. 21. sajandi Eesti peab olema turvaline kodu kõigile oma kodanikele ja alalistele elanikele. Jutt kellegi lahkumisest muul kui omaenda algatusel saab olla vaid rangelt seadusepõhine, ning Eesti praktikas on tegu erandlike üksikjuhtumitega. Neid, kellele tänases Eestis on midagi vastukarva, on liiga palju selleks, et kutsuda neid ära sõitma. Siis võiks tõepoolest öelda: «Viimane kustutab tule.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles