Lugejate kirjad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Anni
Toomas Anni Foto: Pm
Labased laulud

Lauljaid ja bände tekib tänapäeval nagu seeni pärast vihma. Sellega on ka laulud muutunud labaseks, neil ei ole meeldivaid sõnu ega viise. Kes on muusikaga kokku puutunud, see on märganud, et mõnel mängijal on kitarr nagu malakas käes, sellega vehitakse rohkem üles-alla kui keeltel mängitakse. ENSV ajal toimusid ansamblite ülevaatused, nende järgi anti ka vastavad esinemise kategooriad. Ka praegu tuleks selliseid nõudeid rakendada.



Heal muusikalisel tasemel olid ja on Suveniir, Kukerpillid ja Rock Hotel. Tänapäeva muusika on selline, et selles on kolm kitarri, trummipõrin ja kiunuv laulja. Laulu ei laulda, see on nagu raamatu lugemine, tantsida selle järgi ei saa.



Ei usu, et estraadimuusika hääbub. Teist Toomas Anni taolist laulumeest ei ole silmapiiril näha. Siiski – Jaan Tätte tõmbab paadimootori nööri ja kutsub Udupasuna kontserdile!



Aleksander Kõrgesaar,
Jõgevamaa


Pensionidest


Olen üks neist pensionäridest, kes ripub eelarve küljes nagu sangpomm. Endine majandusminister Meelis Atonen, tahan teile meelde tuletada, kes on selle riigi varemetest ja sõjajärgsetest purustustest taastanud ning riigi heaolu saavutamiseks töötanud kõrge vanuseni. Kes on üle elanud kõik sõjajärgsed raskused, seisnud küll päevade ja ööde kaupa nii suhkru kui teiste toiduainete järjekorras, saanud kõike jaopärast, aga ikka hoidnud teie jaoks, kes te olite siis väga väikesed ja paljud riigikogu liikmeist ka veel sündimata!



Teiseks ütlete, et pensione ei ole ainsana kärbitud, kuid see on vale. Kuhu jäi tänavu lubatud pensionitõus – kas see ei olnud kärpimine? Kui teie kümnetesse tuhandetesse ulatuvat palka ei saa kärpida, sest see oleks põhiseadusega vastuolus, kuidas sai siis pensionidest kümme protsenti ära võtta? Tahaksin tänada peaminister Andrus Ansipit, kes ainsana püüab pensionäre kaitsta.



Atonen väidab, et kui pension ei vähene, on see suur ja ohtlik viga. Ta peaks olema ju haritud inimene, miks ta tahab oma võimu näidata just kõige nõrgemate ja vaesemate peal?



V. Laine, üks «sangpommidest»



Taastame surmanuhtluse


Humaansus, humanism? Mis see on? Minu teadmises on see inimsus, inimsõbralikkus, inimväärikuse austus! Humaansuse nimel kaotati surmanuhtlus, kuid pensionäride suhtes millegipärast humaansusest ei räägita. Need, kes tapavad ja röövivad, saavad eluaegse vangistuse või kergema karistuse. Kui meie riigis minnakse paljudes asjades tagasi, siis miks ei võiks seda teha ka surmanuhtluse osas? Miks pidada priileivasööjaid riigis, kus kõik on kriisis?



Gaida Merila, Järvamaa
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles