Ahne tüdruk Madonna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna
Madonna Foto: A.Peegel

Kõik, mida Madonna Eestis tegi, võib kokku võtta tema enda laulu sõnadega: «living in a material world and I am a material girl». Saabus suure meediakära saatel, andis kontserdi, korjas raha kokku ja lendas nelja tuule poole.


Õigemini küll Soome, kus leidus palju rohkem diivale meelepäraseid vaba aja veetmise viise – lõbusõit koos Euroopa rikkaimate inimeste hulka kuuluva Tamares Grupi juhi Chaim Zabludowicziga ning šopping Marimekko disainipoes. Olgu meie vanalinn nii unikaalne ja ilus kui tahes, Madonnat see paraku ei huvitanud. See-eest tutvus ta Peterburis koos lapse ja poiss-sõbra Jesus Luziga kohaliku kirikuga ning viis Norras lapsed paadiretkele.



Suuremat huvi ei näidanud staar üles ka meie presidendiproua kingitud dresside ega Peeter Rebaselt saadud hinnalise kaelakee vastu. Kingitused lubati alles lennukis lahti teha.



Vaatamata sellele, et Madonna andis jahedavõitu ja rutiinsena tundunud kontserdi ja lahkus siit mõned minutid pärast show’ lõppu, tõi ta Eestile suurt tulu. Vähemalt üheks päevaks ja ööks täitusid kohalikud hotellid ja toidukohad klientidega, kes jätsid siia ligi 75 miljonit krooni. Sama suur oli ka kontserdi piletimüügi käive. Lugedes internetikommentaare ning tuntud inimeste arvamusi kontserdi kohta, võib järeldada, et tegelikult läks Madonna korda kõigile ja jättis kokkuvõttes hea mulje. Näiteks Aarne Saluveer sai isegi mõtteid, mida kasutada järgmisel laulupeol.



Tõesti, tänapäeval on Madonnal tänu parimatele produtsentidele palju nippe, mida teised matkida võivad. Aga kaheksakümnendatel, oma muusikutee alguses, laenas ta teistelt. Tema stiil oli segu pungist, sadomasost ning ta veetis aega breikarite ja homodega. Näiteks 1990. aasta Blonde Ambitioni tuuril olid kõik peale ühe tantsija geid. Kuna samast tuurist valmis ka dokumentaalfilm «Madonnaga voodis», kisti nad kõik kapist välja. Ja kes ei mäletaks Madonna ja Britney Spearsi suudlust 2003. aastal MTV muusikaauhindade jagamisel. Tegelikult on provotseeriv käitumine ja katoliku kiriku sümbolite vabameelne kasutamine vaid tähelepanu püüdmiseks.



Elulooraamatu «Madonna kui ikoon» kirjutanud Lucy O’Brieni sõnul on katoliku kooli haridusega Madonna lapsest saati olnud sihikindel ja meeletu töövõimega. Juba koolis püüdis ta saada parimaid hindeid, sest kodus sai nende eest raha. Ja järjekindlus on sihile viinud – tänaseks küündib Madonna varandus väidetavalt üle 6,3 miljardi krooni.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles