Siiri Erala: kus on odavam?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: Peeter Langovits

Soomlased tunnevad praegu Tallinna kaubanduskeskustes käivatest sooduskampaaniatest mõnu – hilpe, kingi ja muud nipet-näpet läheb kaubaks kottide viisi. Nii vähemalt tundub, kui vaadata Viru keskusest kilekottidega sisse-välja jalutavaid heas meeleolus lahe tagan pärit peresid ja sõprade kampasid.

Kuigi 50- ja 70-protsendised allahindlused meelitavad poodi ka eestlasi, kostub siit-sealt ikka märkusi, et kodumaa kaupmehed on röövlid, allahinnatud kaubad liiga kallid ja odavaid asju liiga vähe. Nende märkustega käsikäes käivad teadjameeste õpetused, et isegi Soomest ostes või tellides saab hoolimata siinsetest aledest soodsamalt.

Neid näpunäiteid kuulates tekib küsimus, kas meie põhjanaabrid on arulagedad – hangivad laevapileti ja tulevad siia kallist kaupa ostma. Võib-olla pole küsimus aga sugugi selles, kus on kallim või odavam, vaid hoopis selles, et võõrsil paistab ikka taevas sinisem ja rohi rohelisem. Ehk paistavad ka kaubad sel taustal mujal paremad kui kodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles