Kõva Käe Ken

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher on olnud ka varem ametis IRL-i peasekretärina.
Ken-Marti Vaher on olnud ka varem ametis IRL-i peasekretärina. Foto: Andres Teiss

Mässueelnõu üks arhitekte, endine justiitsminister Ken-Marti Vaher on poliitikuna tuntud kõva käe ihalejana. Sellest räägivad ka tema erakonnakaaslased ning just see sai üheks takistuseks, miks tema asemel sai siseministriks Marko Pomerants.


Vaheri justiitsministri aega jääb meenutama nn mõõdikute skandaal, mil tema valitsemisalas valmis konkreetne kava esitada 2005. aastal korruptsioonisüüdistus 65 ametnikule. Sarnase hooga, millega ta on üle 20 korra autoroolis kiirustades radarisse sõitnud, asus ta karmistama riigivastaste süütegude karistusseadustikku.



On üsna vähe seaduseelnõusid, mis pärast riigikogus vastu võtmist ning presidendile kinnitamiseks saatmist on kaasa toonud kodanike protestitulva. Heideti ette inimestes arvamus- ja kogunemisvabaduse piiramist, pronksöö mitteseedimisest tulenevat vaba ühiskonna ahistamist ning võimu tahtele allutamist. President Ilves jättis eelnõu välja kuulutama ning Vaheri pingutused saavad jätku sügisel.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles