Iloni imed

Janar Ala
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilon Wikland
Ilon Wikland Foto: Mihkel Maripuu

Ilon Wikland avas sel nädalal Haapsalus oma Imedemaa. Kultuuriminister Laine Jänes kinkis talle selleks puhuks pudeli Kesk-Eestist pärit eluvett. Minister lisas, et nii elurõõmsale inimesele kui Ilon ei olegi see võib-olla kõige kohasem kingitus, aga ära kulub ikka.


79-aastane Ilon säras oma Imedemaa siseõuel. Rääkis inimestega, andis autogramme, jagas intervjuusid. Elu käis Iloni ümber – Ilon oli selle kõige keskpunkt. Haapsalus kasvanud ja eelkõige Astrid Lindgreni paljude raamatute illustraatorina maailmakuulsaks saanu oli rõõmus, et sai midagi oma lapsepõlve kodulinnale tagasi anda. Ta andis maja ja õuetäie vitaalseid maailmu. Ta elustas Haapsalus tükikese maailmakultuuri, põhjamaist ja inimlikku. See on väga oluline.



Kindlasti on see ka võimalus põlvkondadevaheliseks suhtluseks. Koht, kus saab. Igal pool ju ei saa. Ja Ilon on väga armastusväärne.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles