Kutsuge mind Chelseaks

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Manning
Bradley Manning Foto: AP/Scanpix

Bradley Manning vapustas maailma USA sõjaväedokumentide lekitajana, neljapäeval aga pani oma toetajate tolerantsuse proovile teatega, et nüüdsest elab ta naisena, kelle nimi on Chelsea.


Uudis varjutas talle määratud 35-aastase vanglakaristuse, mis sai avalikuks päev varem. Kohtus räägiti tema soolisest identiteedist korduvalt. Viimase tähelepanuta jätmist nähakse aga põhjusena, miks sai riigis pettunud sõdurist dokumentide lekitaja. Avaldus võib sobida süüdistuse väidetega, et Manningu puhul on tegu nartsissistliku isiksusega, kes soovib eelkõige tähelepanu.

Ehkki kommentaarides ilgutakse, et nüüdne teade on ilmselt katse naistevanglasse saada, peab nentima, et elu transseksuaalse vangina ei näi ihaldusväärsena – vangla on soospetsiifiline paik, mis arvestab ilmselt enam bioloogilise soo kui enesemääratlusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles