Millele tuleks anda rohkem põllumajandustoetusi? Tuleb online-väitlus!

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Sõrra
Jaan Sõrra Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kas Eestis tuleks rohkem kaitsta looduse elurikkust ning toetada mahepõllumajandust või hoopis põllumajanduse suurtootjaid, kes meile leiva lauale toovad – selle üle väitlevad sel kolmapäeval Postimehe arvamusportaalis Eestimaa Looduse Fondi juht Silvia Lotman ja Tartu Põllumeeste Liidu esimees Jaan Sõrra.

Silvia Lotman kaitseb väidet «Rohkem toetusi tuleks suunata elurikkuse säilitamisele ja mahepõllumajandusele» ning Sõrra esindab vastupidist seisukohta.

Põllumajandusministeeriumis hakkab valmima maaelu arengukava 2014−2020 (MAK), mille järgi jagatakse järgneval seitsmel aastal ligi kaks miljardit eurot põllumajandustoetusi. Selle töörühmaks käivad tulised vaidlused, kas Eesti põllumajandus peaks enam panustama suurtootmisele, mahepõllumajandusele, keskkonnakaitsele või muule. Kolmapäevases online-väitluses selguvad keskkonnakaitsjate ja suurpõllumeeste seisukohad.

Esitage selle loo kommentaariumisse küsimusi mõlemale osapoolele! Lubatud on ka anonüümsed küsimused, kuid eeldame viisakat keelekasutust!

Online-väitlus algab kolmapäeval kell 10 mõlema poole avasõnade avaldamisega, kell 11.30 algab väitluse teine osa ehk online-intervjuu laadne iga paari minuti tagant uuenev ristküsitlus, mis peaks olema debati kõige põnevam etapp. Osapooled saavad seal küsida teineteiselt reaalajas küsimusi, samuti on koht lugejate saadetud küsimustele. Oma seisukohad võtab kumbki osapool kokku väitluse kolmandas osas ehk lõppsõnas.

Debatt valmib Postimehe, Eesti Väitlusseltsi ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse koostöös, olles kolmas pikemast euroliidu-teemaliste debattide sarjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles