Julge psühholoog

Marti Aavik
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Kaur
Urve Kaur Foto: Erakogu

Üks julge ja arukas inimene, kaitseväe psühholoog Urve Kaur, kirjutas sel esmaspäeval Postimehes: «Tundub, et midagi on mäda kaitseressursside ametis.» Riigikaitse juhid peaksid aru saama, et vähegi pikemas plaanis oleks kaitseväe mainele (sisust rääkimata) parem, kui ilmsed rumalused ära lõpetataks. Paraku on kaitseväes vist kombeks olnud käsitleda «musta pesu pesijatena» ja «maine kahjustajatena» neid inimesi, kes oma eriala teadmistest lähtudes väidavad, et asjad on mädad.

 Ma arvan, et Eestile on väga kahjulik üha enam maad võttev tegutsemisviis, et asjade üle otsustavad piltlikult öeldes turisti­kalduvustega juristid oma komisjonides ning professionaale lausa karistatakse selle eest, kui nad julgevad juhtida tähelepanu sellele, et peale intriigide on olemas ka terve mõistus ning (üllatus-üllatus!) teadusele tuginevad erialateadmised, kuidas ühte või teist asja teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles