Ministri väljakutsed

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jutta Urpilainen
Jutta Urpilainen Foto: AP/Scanpix

Reede hommikul oli Helsingin Sanomate (HS) veebis loetuim lugu Soome rahandusminister Jutta Urpilaineni punaseks lakitud sõrmeküüntest. Neid oli HSi autori hinnangul telepildis seksistlikul eesmärgil ülearu kaua näidatud.

Karta on, et Soomes tuleb siiski võtta pigem fookusse valdkond, millega rahandusminister iga päev tegeleb. Soome riik kavatseb tublisti suurendada laenukoormust, kuna lihtsalt pole enam sellist kasvuhoogu nagu veel hiljuti. Soome on paljudes inimarengu tabeleis tipus, kuid majandus on aastases võrdluses 15 viimast kuud vähikäiku teinud.

Sestap on Urpilainen lubanud struktuurireforme kiirendada, suure finantsgrupi Sampo juht Kari Stadigh tõdes aga, et poliitikud lihtsalt ei julge inimestele tõtt rääkida. Tõde on see, et Soome elatustase langeb ja rahvas jääb vaesemaks, võlga kasvatades probleeme aga ei lahenda. Urpilainenil on ees lai tööpõld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles