Spordi räpane pale

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Gay
Tyson Gay Foto: Reuters/ScanPix

Raske öelda, kas viie Jamaica kergejõustiklase ja maailma teise kiire mehe, ameeriklase Tyson Gay vahelejäämine dopinguga on üllatus või asjade loomulik käik, sest sport muutub üha räpasemaks.

Tippsport on muutunud karmiks äriks. Jookse kiiresti ja sa elad hästi, kindlustad enda ja järgnevate põlvedegi tuleviku. Ent kui jalad etteotsa ei kanna? Tuleb panna kandma. Keelatud ainete abil. Jah, see on risk tervisele. Jah, see on risk aule ja uhkusele vahelejäämise korral. Ent võit toob sisse miljoneid ning inimene on vaimult nõrk, allub ahvatlustele.

Vaid otsustav tegutsemine muudaks spordi puhtamaks: dopingukontrollidele tuleb eraldada rohkem raha, et nad sulid juba varakult tabaksid, ning karistused tuleb muuta rängaks: vahelejääjale eluaegne võistluskeeld koos kõigi seni makstud summade konfiskeerimisega.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles