Malbe geeniuse lahkumine

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Gandolfini
James Gandolfini Foto: Reuters/ScanPix

Kord küsis näitleja James Gandolfini ajakirjanikult: «Miks sa minust huvitatud oled? Ma teen oma töö ja lähen koju. Sa ei küsi ju veokijuhilt tema töö kohta.»

Hea inimene ja geenius, saab kokku võtta sõprade ja kolleegide kirjeldused Gandolfinist, kes jäi ka kuulsuse tipul lihtsaks meheks, kellele kogu see tähelepanu veidi veider ja piinlik tundus ning kes kriitikuid positiivsete arvustuste eest postkaartidega tänas.

Kolmapäeval 51-aastasena surnud Gandolfinit jääb meenutama hulk hiilgavaid rolle filmides ja Broadway teatrites, ent eelkõige oli ja on Gandolfini mees, kes telesarja «Sopranod» maffiapere pea Tonyna sümboliseerib uue ajastu algust televisioonis. Üle laipade marssivat Tonyt oleks pidanud vihkama, Gandolfini suutis aga klišeemafiooso asemel luua sügava tegelaskuju, kellele publik tema tegudest hoolimata kaasa elas ja parimat soovis ning kelle järgi siiani (anti)kangelasi luuakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles