Pärast Laari kirja

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Peeter Langovits

Äratuskirjaga poliitikuametist lahkunud Mart Laar on rahul. Tema kiri täitis täpselt selle eesmärgi, mida ta lootis. Mõtlema hakkasid omad ja ebamugavalt tundis end Reformierakondki.

Kirja avalikkuse ette jõudmise järel traditsioonilisele poliitaasta lõpukogunemisele saabunud võimuerakonna poliitikud olid peaminister Andrus Ansipi sõnade tunnistajaks, mida võib kokku võtta lausega: «Ma tean, et teie ei salli meid ja meie ei salli teid, kuid Keskerakonda ei salli me kumbki.» See hoiab valitsust veel mõne aja koos.

Esmaspäeval koguneb Isamaa ja Res Publica Liidu laiendatud eestseisus. Pärast Laari kirja küsisid erakonna siseringis paljud – tõepoolest, mida me selles koalitsioonis teeme? Haldusreformile paneb Reformierakond pidurit, koolireform on takerdunud. IRL loodab, et kui sest midagi suurt muud ei muutu, siis ehk ei ole Reformierakond vähemalt enam nii uhke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles