Kes on pildil?

Mihkel Niglas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Venemaa patriarhi Kirilli visiit on paljude meie kaasmaalaste jaoks oluline sündmus. Paraku läheb õigeusu maailma üks vaimseid juhte ajalukku punkbändi Pussy Riot liikmete ja nende toetajate karmi hukkamõistjana.

Kirill lausus, et viimased püüavad õigustada jumalateotust, vähendada toimunu tähendust ja esitada seda naljana. Kuigi jumalateotust naised Moskva Lunastaja Kristuse kirikus korda ei saatnud, vaid palusid Jumalaemal Putin minema ajada, mõisteti Jekaterina Samutsevitš, Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina vangi. Kirikupea sõnum oli, et võimukriitikud väärivad karmi karistust.

Ka Pussy Rioti hukkamõistule järgnenud skandaal – kui oskamatu retušeerija kustutas fotolt küll Kirilli väidetavalt 30 000 dollarit maksva käekella, kuid unustas laualt kustutada kella peegelduse – ei ole kooskõlas Kirilli välise rangusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles