Vapper naine

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie
Angelina Jolie Foto: Reuters/ScanPix

Hollywoodi staaril ja ÜRO hea tahte saadikul Angelina Joliel pole vaja end iga hinna eest meediasse pressida, sest teda on seal niigi sagedasti näha. Nii pole põhjust arvata, et naise otsus eemaldada mõlemad rinnad oleks meeleheitlik katse end esile upitada.

Ta valis masektoomia, et vähendada riski haigestuda rinnavähki, et näha oma kuut last suureks kasvamas ja et nad ei peaks kogu aeg muretsema ema tervise pärast. Angelina näitlejatarist ema Marcheline Bertrand suri 56-aastasena munasarjavähki ning nägi vaid oma esimest lapselast.

Joliel on geenimutatsioon BRCA1, mis tähendab suurt tõenäosust haigestuda rinnavähki ja munasarjavähki. Jolie ärgitab naisi tegutsema: tuleb käia tervisekontrollis ja kui suguvõsas on olnud kõnealuseid haigusi, siis teha vajalikud analüüsid. Tähtis on saada infot enne haigestumist, sest siis on igasugused ravivõimalused palju paremad.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles