Tagasihoidlik tegudemees

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ottomar Ladva
Ottomar Ladva Foto: Õhtuleht

Mäletan päeva, kui käisin 12-aastase malegeeniuse Ottomar Ladvaga lugu tegemas. Ta rääkis vaid siis, kui selleks tõesti vajadust oli. Nüüd, kolm ja pool aastat hiljem, nägin teda televiisori vahendusel Eesti läbi aegade noorima malemeistrina.

Ta oli noormeheks sirgunud, kuid endiselt tasane ja oli näha, et ei tundnud ennast kaamera ees mugavalt. Aga ta ei peagi tundma! Vahel heidetakse Eesti noorsportlastele tagasihoidlikkust ette, kuid Ottomariga on teisiti – male on mäng, kus tuleb suurustava suu asemel lasta kõnelda geniaalsel mõistusel.

Peaasi on see, et me ei pea aastate pärast tagasihoidlikkuses süüdistama skandaalset maleliitu. Praegu jagub põhikooli lõpetaval poisil malele päevas vaid tunnike, kuid kui kool läbi, peab tegema kõik selleks, et me ei kaota võimaluste (loe: raha) puududes üht võimalikku maailma tippu nii väärikal alal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles