Halli kardinali lahkumine

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Surkov
Vladislav Surkov Foto: Reuters/ScanPix

Aastaid president Vladimir Putini peaideoloogi rollis olnud asepeaminister Vladislav Surkov pani Kremli kinnitusel oma ameti maha väga vabatahtlikult.

Surkov on viimasel ajal paistnud silma kahe asjaga: tema juhitav innovatsiooniprojekt on parasjagu uurimise all ja sellega seoses esines ta Londonis kõnega, kus väljendas projekti üle rahulolematust. Moskvas nähti seda riigivastase kriitikana.

Eraelus on Surkov tuntud eelkõige küünilise ja häbeliku intellektuaalina ning tema sulest on ilmunud ports laulusõnu ja varjunime all avaldatud raamat. Loomingulisust on ta rakendanud ka opositsiooni ohjeldamisel – tema võteteks oli pigem läbimõeldud mustamine kui kohesed arreteerimised. Ehk nüüd jääb tal töövälisteks loomingulisteks tegevusteks rohkem aega, ent ilmselt leiab ta siiski kähku kusagil rakendust. Pole võimatu, et mujal kui Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles