Seadus on täpne

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves
Evelin Ilves Foto: Liis Treimann

Vabariigi Presidendi ametihüve seadus ütleb, et presidendi abikaasal on õigus presidendi ametivolituste ajal saada esinduskulude katteks igakuist esindustasu, mille suurus on 30 protsenti presidendi ametipalgast. Samuti lubab seadus saada «käesoleva seaduse §-s 6 nimetatud korras hüvitist lähetuskulude ja muude põhjendatud kulutuste eest».

Seega, ainult § 6 nimetatud korras, mis käsitleb vaid presidendi lähetuskulusid, mainides, et kui presidendi abikaasa viibib lähetusel koos presidendiga, arvatakse tema lähetuskulud presidendi lähetuskulude hulka samadel alustel presidendiga.

Valitsuse määrus aga täpsustab, et presidendi kantselei hüvitab presidendile lähetusega seotud kulud: sõidukulud, majutuskulud, kohustusliku kindlustuse ning vältimatu arstiabi ja sellega seotud ravimite soetamise kulud, samuti maksab lähetuses viibitud aja eest päevaraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles