Saksa jalgpalli kauniks lihvija

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jupp Heynckes
Jupp Heynckes Foto: AP/Scanpix

Müncheni Bayerni jalgpalliklubi peatreener Jupp Heynckes võib tänavu tüürida hoolealused ükskõik kui hiilgavate võitudeni, kuid teab juba praegu, et jääb ikkagi hooaja lõppedes töökohast ilma – tema asemele on tulevaks aastaks palgatud hispaanlane Pep Guardiola.

Bayern on tänavu teinud unelmate hooaja, kaotades senisest 47 mängust vaid kolm. Saksamaa meistri tiitel kindlustati koguni kuus vooru enne hooaja lõppu ning Meistrite liiga poolfinaali avamängus purustati nauditavas stiilis viimaste aastate valitseja Barcelona.

Heynckes ei näe aga pealesunnitud käigus vähimatki traagikat. «Kui Bayerni-sugune meeskond mängib nii hästi, võib treener lahkuda püstipäi ja peaukse kaudu – isegi kui me Meistrite liigat ei võida. Öeldakse, et minu meeskond mängib Bayerni ajaloo parimat jalgpalli. Mulle sellest piisab,» sõnas Heynckes pärast Barcelona purustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles