Reedene Õpetajate Leht: kaaperdamine, Nigeeria ja keeleröögatus

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Homsest Õpetajate Lehest saab lugeda sellest, kuidas üks ülikool teiselt arhitektuuriõpet «kaaperdab», lisaks identiteedist, keelemoest ja lähenevast emakeele eksamist.

Kas tehnikaülikool «kaaperdab» kunstiakadeemialt arhitektuuriõppe?

Tallinna Tehnikaülikooli nõukogu otsustas alates 1.maist oma ehitusteaduskonna juurde luua arhitektuuri- ja urbanistikainstituudi. Kurjad keeled räägivad, et tehnikaülikool üritab kunstiakadeemialt arhitektuuriõpet üle lüüa. Juba praegu näib vaekausss kalduvat tehnikaülikooli kasuks, sest seal on erinevalt kunstiakadeemiast olemas ka arhitektuuri doktoriõpe.

Soomlane, eestlane ja nigeerlane

«Kõige raskem oli mul Nigeerias põlvitada külavanema eest,» kirjutab Soome Tuglase Seltsi juhataja, pedagoogikadoktor Jaan Vasama, võrreldes erinevate rahvaste kultuurilisi erinevusi ja meenutades oma üleelamisi Aafrikas, kus ta on töötanud heategevusorganisatsiooni esindajana.

«Kui varem olid identiteedi kesksed küsimused, kes ma olen ja kust tulen, siis nüüd on üha tähtsam küsimus, kes ma olen siin just praegu,» leiab Vasama.

Kevadsuvine keelemood

Kui riidemoes löövad sel hooajal laineid pahkluud paljastavad püksid, siis keeles on moeröögatus number üks bürokraatlikku indu paljastav kantseliit, kirjutab rohkelt näiteid tuues semiootik Priit Põhjala.

Ainult jalgpalli ei saa ma mängida

Lehes on ka südantliigutav portreelugu Värska gümnaasiumi abituriendist Georg Sonnest, kes pole kesknärvisüsteemi kahjustuse tõttu lapsest saati liikuda saanud, kuid asub esmaspäeval koos 14 klassikaaslasega oma esimest riigieksamit tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles