Vaat, kes ütles

Indrek Kuus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Ajaloolisi fakte on ikka erinevalt tõlgendatud, kuid tõepoolest Venemaa sõdis nii esimese kui teise ilmasõja ajal mitmel rindel.

Mitmetes parteides tegutsenud praegune sotsiaaldemokraat ja rahvasaadik Jaak Allik pidas vajalikuks televiisoris Eesti-Vene suhete teemal moodsas võtmes sõna võtta. Järgnes pahameeletorm ja Allikut peeti Venemaa kaitsjaks ja Eesti reeturiks.

Ajalugu on tundlik teema, kuid tegelikult põhjustas raevupurskeid mitte see, mida öeldi, vaid kes ütles. Alliku perekondlik taust on hea mäluga poliitikahuvilistele teada, kohe tuletati ka meelde, kuidas aastate eest Allik enesekindlalt ja kõiketeadval moel seletas, et Eesti NATOsse astumine on absoluutselt mittevajalik.

Mõtlematult käitus Allik, kuid veel jaburamad olid nii mõnedki reaktsioonid. Igatahes oli üllatav, et Allik pidas vajalikuks vabandada. Anname siis talle jälle andeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles